Opi uimataito, aloita harrastus, menesty kilpauimarina - kanssasi altailla
 

Uimakoulut

 

HUOM. Uimakouluihin liittyvät kysymykset osoitteeseen uimakoulut@uimaseura-aquila.fi.

 

 

KESÄ 2021

 

 

 

ILMOITTAUTUMINEN MA 28.6.2021 KELLO 10:00 ALKAEN

 

ILMOITTAUTUMINEN UIMAKOULUUN

Ryhmiä voi katsoa ennen ilmoittautumisen alkamista!

 

Ilmoittautuminen ohjeet: Uimakoulu ilmoittautuminen ohjeet.pdf

 

JONOTUS UIMAKOULURYHMIIN

Ettekö ehtineet saamaan uimakoulupaikkaa? Ilmoittaudu jonotuslistalle: uimakoulut@uimaseura-aquila.fi

 

ILTAUIMAKOULUT SUUNNITTEILLA SYKSYLLE 2021

Lisätietoa tulossa lähempänä syksyä.

 

 

TAPAA UIMAOPETTAJA - PÄIVÄT

KOTKAN UIMALA KATARIINASSA

 

Uimaseura Aquila ry järjestää Tapaa uimaopettaja -päiviä kesän aikana Kotkan uimala Katariinan maauimalan lastenaltaassa.

Mikä: Tapaa uimaopettaja - päivä!

Milloin: Maanantaina 14.6., 28.6., 19.7. ja 2.8.2021 kello 16:00-18:00

Kenelle: Uimataidottomille lapsille

Hinta: Sisäänpääsyn hinnalla

 

 

 

 

Tutustuthan ennen ilmoittautumista uimakouluinfoon ja uimakoulujen turvallisuussuunnitelmaan

Uimakouluinfo kesä 2021.pdf

Uimakoulut 2021 suunnitelma.pdf

 

 

 

 ENNEN UIMAKOULUA

 

Ennen kuin ilmoitat lapsen uimakouluun, tutustu hänen taitoihinsa vedessä. Käy etukäteen muutaman kerran uimassa ja tutustumassa uimahalliin. Perehdy huolellisesti tasoryhmien kuvauksiin, sillä oppiminen sujuu parhaiten samantasoisten seurassa. Liian vaativassa ryhmässä lapsi turhautuu ja uiminen voi muuttua vastenmieliseksi. Toiveena on, että kurssien välillä harjoitellaan itsenäisesti, jotta opitut taidot ehditään omaksua ennen uudelle kurssille osallistumista. Valitessasi kurssia älä yli- tai aliarvioi lapsen taitoja!

 

UIMAKOULUJEN TASORYHMÄT

 

TENAVARYHMÄ

Alaikäraja on 4 vuotta uimakoulun alkaessa. Myös arat vanhemmat lapset kuuluvat tähän ryhmään. Ryhmässä totutellaan leikin avulla veteen ja lapsi omaksuu perusvalmiudet uinnin opetteluun.

 

ALKEISRYHMÄ

Alaikäraja on 5 vuotta uimakoulun alkaessa. Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille lapsille. Ryhmä opettelee uinnin alkeet tavoitteena saada 10m uimataito, joko selällään tai vatsallaan. Tavoitteena on uinnin alkeismerkin suorittaminen. RYHMÄ TOIMII PÄÄASIASSA OPETUSALTAASSA.

 

JATKORYHMÄ

Ryhmään tulijoiden tulee osata uida 10m. Esim alkeismerkin suorittaneet uimakoululaiset kuuluvat tähän ryhmään. Tavoitteena on 50m uimataito oikealla uimatekniikalla. Tavoitteena on harrastusmerkin ja /tai matkamerkkien suorittaminen. RYHMÄ TOIMII PÄÄASIASSA ISOSSA ALTAASSA!

 

SUORITUSRYHMÄ

Ryhmä on tarkoitettu 50m uimataidon omaaville, jotka haluavat kehittää uimataitoaan sekä oikean tekniikan että monipuolisen uimataidon osalta (hengenpelastus, sukellukset, uimahypyt). Tavoitteena on suorittaa taito-, kandin-, maisterin- tai /ja priimusmaisterin merkki ja matkamerkit. RYHMÄ TOIMII AINOASTAAN ISOSSA ALTAASSA!

 

Jokaiselle lapselle luodaan omat tavoitteet, yllä mainitut ovat maksimitavoitteita.

 

 

ILMOITTAUTUMINEN

 

 

Uimaseura Aquilan uimakouluihin tapahtuu nettisivumme MyClub –palvelun kautta.

 

Huomioithan, että MyClubissa jokainen lapsi ilmoitetaan mukaan toimintaan henkilökohtaisilla tunnuksilla. Eli jos ilmoitat enemmän, kuin yhden lapsen, niin tee jokaiselle lapselle omat tunnukset ilmoittautumisen yhteydessä. Pystyt rekisteröityä järjestelmään vasta ilmoittautumisten yhteydessä ma 29.04.2019 jälkeen.

 

Myös maksut hoidetaan suoraan ilmoittautumisen yhteydessä.

 

ILMOITTAUTUMINEN TÄÄLLÄ

 

Pikaohjeet:

1. Muista, että ryhmien alaikärajat ovat ehdottomat. Täytä tiedot huolellisesti ja kerro lisätiedoissa mahdolliset oppimiseen vaikuttavat tekijät sekä terveyteen liittyvät seikat, jotka opettajan tulisi tietää.

2. Tutustu etukäteen  kurssiohjelmaan. Kurssit löytyvät ylempää  tässä tiedotteessa.

Valitse sopiva kurssi ja varalle muutama vaihtoehto, jos kurssi sattuisi olemaan täynnä kun ilmoittaudut. Ole huolellinen valitessasi kurssia, ilmoittautuminen on sitova. Tarkista myös kurssipaikka, joko Katariina tai Karhula!

3. Ilmoita lapsesi hänen omaa tasoaan vastaavalle kurssille. Mikäli olet epävarma kurssin sopivuudesta tai sinulla ongelmia ilmoittautumisessa, kysy apua viestillä osoitteesta uimakoulut@uimaseura-aquila.fi. Huom sähköpostilla ei oteta vastaan ilmoittautumisia !

4. Maksu suoritetaan HETI ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Muista varmistaa paikkasi klikkaamaalla "Ilmoittaudu nyt ja siirry verkkomaksuun" -painiketta ilmoittautumissivun lopussa! HUOM - Mikäli maksua ei makseta tunnin sisällä ilmoittautumisesta UIMAKOULUPAIKKA EI OLE VARATTU, vaan vapautuu seuraavalle tulijalle.

 

 

MAKSUT JA PERUUTUSEHDOT

 

Uimakoulujen kurssihinta on 80 euroa. 

Lyhyitä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa, eikä niitä hyvitetä. Jos kurssi peruuntuu tai keskeytyy kokonaan sairauden takia, hyvitetään käyttämättä jääneet opetuskerrat (lääkärintodistus esitettävä). Voit peruuttaa kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua (7 vrk), maksu palautetaan tällöin vähennettynä 5 euron kulumaksulla. Peruuttamaton kurssi laskutetaan kokonaan. Peruutus vain sähköpostilla uimakoulut@uimaseura-aquila.fi. (Huom. Kurssia et voi peruuttaa myClubin kautta!).

 

KOKO KURSSIN PERUUNTUMINEN


Jos kurssia ei syystä tai toisesta järjestetä, niin ilmoittautuneille ilmoitetaan siitä sähköpostitse ennen kurssin alkamispäivää ja rahat palautetaan.

 

OHJEET UIMAKOULUUN

 

Uimakoulukurssit sisältävät 8 - 10 opetuskertaa. Uimakoulu alkaa nimenhuudosta uimahallin aulassa ja päättyy, kun lapset palautetaan samaan paikkaan. Huoltajan on silloin ehdottomasti oltava paikalla. Uimaopettajan apuna on avustaja, joka huolehtii lapsista puku- ja peseytymistiloissa. Uimakoululainen tarvitsee uima-asun, pyyhkeen ja laudeliinan ja halutessaan voi käyttää uimalakkia ja -laseja. Ensimmäisellä opetuskerralla uimahallin aulaan on saavuttava 10 minuuttia ennen uimakoulun alkua ja maksutosite on esitettävä pyydettäessä. Vanhemmat eivät voi oleskella allastiloissa opetuksen aikana, mutta opettajan luvalla voivat seurata opetusta katsomosta.

Tarvittaessa saat lisätietoja sähköpostilla uimakoulut@uimaseura-aquila.fi.

 

 

TERVETULOA MUKAAN !